Održana edukacija organizatora manifestacija u Puli

Novosti

8 minuta čitanja

S ciljem ostvarenja jedne od glavnih aktivnosti Eventora održana je edukacija organizatora manifestacija na temu “Menadžment manifestacija u turizmu” u prostorijama Studentskog centra u Puli 15.5.2018. godine. Edukaciju temeljenu na aktivnom učenju putem praktičnih primjera, vježbi prepoznavanja i zadataka u grupama kojima se omogućava izravna primjera stečenih znanja vodila je osnivačica Eventora, dr.sc. Klara Trošt Lesić.

Cilj radionice:

Cilj radionice bio je pružiti organizatorima manifestacija znanje o neizostavnim koracima u organizaciji te niz primjenjivih savjeta i noviteta koji će pridonijeti atraktivnosti i kvaliteti programa manifestacija. Fokus edukacije bio je na znanjima potrebnim za organizaciju gastronomskih manifestacija, lokalnih pučkih fešta, umjetničkih manifestacija kojima se žele predstaviti lokalni običaji i kultura mjesta.

Na radionici su se primjenjivali različiti metodološki oblici prijenosa znanja poput praktičnih primjera, vježbi prepoznavanja, zadataka u grupama što je omogućilo svim sudionicima da zapamte i primjene naučeno na njima najjednostavniji način. Radionicom se želilo osvijestiti organizatore manifestacija da teže napretku i usavršavanju svoji organizacijskih sposobnosti, a ne savršenstvu.

Nakon završene edukacije sudionici su u mogućnosti poznati osnovne korake u organizaciji manifestacije, dizajnu doživljaja, osnove uspješne suradnje s izlagačima i kvalitetnog marketinškog pristupa. Stečenim znanjima lakše će se suočavati s pritiscima lokalnog stanovništva i izazovima organizacije tradicionalnih ali jedinstvenih i održivih manifestacije.

 

Sadržaj radionice:

  • Kako odrediti temu i ciljeve manifestacije koja je u skladu s kulturom mjesta u kojoj se održava
  • Koji su osnovni koraci u organizaciji manifestacije i kada započeti s procesom organizacije
  • Dizajnom doživljaja manifestacije do doživljaja za pamćenje
  • Ponašanje posjetitelja na kulturnim manifestacijama – potrošnja na gastronomskim manifestacijama, zadovoljstvo programom
  • Što su održive manifestacije i zašto su strateški važne
  • Suradnja s izlagačima – koje im sve informacije moramo pružiti kao organizatori
  • Kvalitetni marketinški pristup u promociji kulturnih manifestacija
  • Najčešće greške u organizaciji i kako ih izbjeći

 

Ciljna skupina:

Pružena znanja na edukaciji primjenjiva su na manifestacijama različitih vrsta iako se sadržaj edukacije usmjeravao na kulturne manifestacije. Ciljna skupina ove edukacije bili su organizatori manifestacija na različitim razinama, od profesionalaca do početnika: djelatnici turističkih zajednica na gradskim i lokalnim razinama i jedinice lokalne samouprave, članovi udruga, djelatnici pučkih otvorenih učilišta, muzeja, osnovnih i srednjih škola, studenti, zainteresirani.

ISKUSTVA POLAZNIKA EDUKACIJE U PULI

“Bilo je stvarno poučno i metodično! Uvjerena sam da će se kroz takve edukacije podići standard manifestacija u Istri.”
Anonimno

“Kroz ugodno druženje i interaktivnu komunikaciju potvrdili smo si da neke stvari koje radimo, radimo dobro… ukazano nam je na stvari koje bi bilo dobro korigirati i unaprijediti i prenesena su nam i neke potpuno nove spoznaje.”
Anonimno

“Preporuka svima koji se bave ili se namjeravaju baviti organizacijom evenata.”
Anonimno

Vaš mentor u organizaciji održivih događanja,

Klara potpis

Izdvojeno