Održana edukacija organizatora manifestacija središnje Istre u Pazinu

Novosti

U ponedjeljak 28.5.2018. godine održana je edukacija organizatora manifestacija u Pazinu u suradnji s Turističkom zajednicom središnje Istre. Cilj edukacije bio je pružiti podršku organizatorima nekada malih lokalnih manifestacija koje su s godinama i interesom prerasle u velike značajne manifestacije koje privlače veliki broj posjetitelja zbog čega je porasla i potreba za dodatnim znanjima i organizacijskim vještinama.

Iako djeluju u istoj turističkoj regiji, organizatori manifestacija u unutrašnjosti Istre susreću se s drugačijim izazovima u organizaciji u odnosu na organizatore koji djeluju na obali. Prvi izazov odnosi se na privlačenje domaćih i inozemnih posjetitelja u unutrašnjost. Kako bi došli do mjesta održavanja manifestacije gosti (koji najčešće borave u smještajnim objektima na obali) moraju sjesti u auto i dovesti se do lokacije, stoga promocija manifestacije, komunikacija i informiranje mora biti na visokoj razini kako bi gosti odabrali sudjelovanje na manifestaciji između svih ostalih ponuđenih sadržaja za zabavu.

Edukacijom se pružio presjek osnovnih znanja koja omogućavaju organizatorima koji nemaju formalno obrazovanje iz područja menadžmenta i upravljanja projektima da se suoče s izazovima organizacije održivih manifestacija nastalih uslijed porasta broja posjetitelja i prepoznatljivosti manifestacije.

 

Sadržaj radionice:

  • Osnovni koraci u organizaciji manifestacije i kada započeti s procesom organizacije
  • Podjela odgovornosti na članove organizacijskog tima, međusobna koordinacija i komunikacija
  • Uključivanje volontera u rad na manifestaciji
  • Sigurnost na manifestacijama – osnovni elementi plana sigurnosti
  • Upravljanja posjetitelja kod velikih manifestacija
  • Podrška i komunikacija s lokalnim stanovništvom
  • Kako do novih ideja za organizaciju inovativnih manifestacija
  • Rasprava o najčešćim problemima u organizaciji s prijedlogom mogućih rješenja

Eventor nastavlja svojim aktivnostima u područjima edukacije, savjetovanja i analize manifestacije s ciljem porasta osviještenosti organizatora o strateškoj važnosti održivog upravljanja manifestacijama.

Vaš mentor u organizaciji održivih događanja,

Klara potpis

Izdvojeno