Održana edukacija “Dizajnom doživljaja do kvalitetne turističke ponude”

Novosti

U sklopu europskog projekta ATLAS – Adriatic Cultural Tourism Laboratories dr.sc. Klara Trošt Lesić održala je edukaciju „Dizajnom doživljaja do kvalitetne turističke ponude destinacije“ u petak 23.11.2018. godine u Puli u studentskom središtu „Stranica 50“ na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“.

Uz praktične primjere i interaktivne vježbe, cilj edukacije bio je sudionicima pojasniti ekonomiju doživljaja u turizmu i zašto je poznavanje doživljaja bitno u procesa kreiranja turističke ponude. Nakon razumijevanja osnovnih predispozicija koje turistička ponuda mora zadovoljiti u ekonomiji doživljaja, predstavljene su metode storytellinga i gamificationa.

Edukaciju je u sklopu projekta ATLAS organizirala Istarska razvojna agencija (IDA) i Fakultet za ekonomiju i turizam „Dr. Mijo Mirković“ i bila je namijenjena lokalnim i regionalnim dionicima kulturnog turizma. Među sudionicima bili su djelatnici hotelskog poduzeća, nacionalnog parka, privatni iznajmljivači, vlasnici agencija, turistički vodiči, vlasnici privatnih kampova itd.

Kako je izgledalo na početku same edukacije pogledajte na prilog TV NOVA Pula u emisiji Indeks – emisija o studentskom životu u Puli od 19:56 minute.

 

Vaš mentor u organizaciji održivih događanja,

Klara potpis

Izdvojeno