Najava radionice o učincima filmskih festivala na lokalnu zajednicu u sklopu konferencije “Film Festival Days”

Novosti

7 minuta čitanja

Osnivačica Eventora, dr.sc. Klara Trošt Lesić održat će radionicu na temu “Učinak filmskih festivala na lokalnu zajednicu” na kongresu “Film Festival Days” (FFD). FFD je prvi kongres takve vrste u Europi i održat će se u Zagrebu na proljeće 2019. godine. Na kongresu će se raspravljati o upravljačim izazovima organizacije filmskih festivala, od novim trendovima, suradnji kreativnih i izvršnih timova i mnogim drugim zanimljivim temama.

Cilj radionice

Potaknuti organizatore festivala na razmišljanje o široj slici dionika i razumijevanje perspektive lokalnog stanovništva osnovni je cilj radionice. Zašto je taj korak bitan u organizaciji festivala? Prednosti kvalitetne suradnje s lokalnom zajednicom, koja se ne odnosi samo na suradnju s općinskim ili gradskim službenicima donosi mnogostruke koristi organizacijskom timu festivala.

Uspješni festival je onaj festival koji je uspio stvoriti osjećaj ponosa kod lokalnog stanovništva da se festival održava u njihovom gradu. Ukoliko je program festival vezan uz kulturu mjesta održavanja pametnim upravljanjem može se stvorit još čvršća veza između festivala i lokalnog stanovništva što donosi pozitivnom imidžu festivala.

Nakon završene edukacije sudionici će poznavati osnovne korake u izgradnji odnosa povjerenja s lokalnom zajednicom. Naučiti će koje aktivnosti mogu poduzeti u cilju zajedničkog održivog razvoja festivala i lokalne zajednice. Stečenim znanjima lakše će se suočavati s mogućim pritiscima lokalnog stanovništva i izazovima organizacije održivih festivala.

Sadržaj radionice

  • Izrada mape dionika festivala
  • Pozicioniranje lokalne zajednice na matrici dionika festivala
  • Razumijevanje pozitivnih i negativnih društvenih učinaka festivala na lokalnu zajednicu
  • Aktivnosti održivog razvoja festival unutar lokalne zajednice
  • Uspostavljanje suradnje i komunikacije s lokalnom zajednicom
  • Kako uključiti lokalne volontere u program festivala
  • Kako potaknuti lokalne poduzetnike da podrže festival i razumiju dugoročne prednosti suradnje
  • Praćenje i mjerenje društvenih učinaka festivala
  • Indeks iritacije lokalnog stanovništva

film-fest-days
Vaš mentor u organizaciji održivih događanja,

Klara potpis

Izdvojeno