Eventor na stručnim predavanjima sajma “Promohotel 2019.”

Novosti

8 minuta čitanja

U sklopu sajma „Promohotel 2019.” – 34. Međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam, koji je održan u Poreču u dvorani „Žatika” od 20. do 23. veljače 2019. godine, osim izložbenog dijela, nudio se i bogati program stručnih događanja u čijem je planiranju sudjelovao i Eventor. Sajam je namijenjen svima u Horeca industriji, vlasnicima i menadžerima hotela, iznajmljivačima apartmana, vlasnicima kafića, restorana, ali i kućanstava. Cilj održavanja Sajma je u približavanju svjetskih trendova u ugostiteljstvu i turizmu građanima Poreča i Istre te doprinosu u promociji i razvoju grada i šire okolice.

Promohotel

Kreativna i kvalitetna suradnja Eventora, Turističke zajednica Grada Poreča, Promohotela i poduzeća Meraklis, rezultirala je bogatim programom stručnih događanja i dvodnevnom edukacijom privatnih iznajmljivača. Tijekom četiri dana Sajma, održane su tri panel rasprave, dvanaest predavanja i jedna radionica koje su uključivale deset predavača i dvanaest panelista.

Drugog dana Sajma, programski namijenjenom ugostiteljima, osnivačica Eventora dr. sc. Klara Trošt Lesić održala je predavanje „GASTRO TRENDOVI U 2019. GODINI” u kojem je dala pregled trendova u ugostiteljstvu s naglaskom na novitete koji se mogu implementirati na turističkom tržištu u Istri, ali i na nacionalnom nivou, u Hrvatskoj. U nastavku programa dr. sc. Klara Trošt Lesić moderirala je panel- diskusiju „ESTETIKA I PREZENTACIJA JELA I PIĆA – KOJA JE ULOGA DJELATNIKA? ”. Na panel-diskusiji sudjelovali su:

  • David Parencan – chef, voditelj hrane i pića u Valamar Isabellaa resort – Valamar Riviera,
  • Nikola Bijelić – vlasnik restorana sv. Nikola, Poreč (restoran godine u kategoriji “Čovjek – ključ uspjeha”),
  • Dorijan Skoblar – voditelj koncepta Three Monkeys bar, Rijeka te
  • Emil Perdec – F&B manager, Plava Laguna.

Promohotel 2019

Drugu godinu zaredom, Turistička zajednica Grada Poreča organizirala je dvodnevne edukacije privatnih iznajmljivača „Certifikat educirani domaćin – educated host 2019.”. Uz brojne kolege i predavače, dr. sc. Klara Trošt Lesić održala je predavanje na temu „ULOGA IZNAJMLJIVAČA U DOŽIVLJAJU GOSTA – RAZUMIJEVANJE KLJUČNIH TRENUTAKA”. Cilj predavanja bio je u pojašnjavanju pojma ekonomije doživljaja u turizmu, tijeku doživljaja turista u privatnom smještaju te razumijevanju trenutaka u ukupnom doživljaju.

Želja organizatora stručnih događanja bila je da „Promohotel”, osim što je mjesto dragocjenih poslovnih susreta, postane i mjesto na kojem će ugostitelji, djelatnici, privatni iznajmljivači i svi koji su uključeni u turizam dobiti uvid u najnovije trendove i znanja iz područja turizma.
Vaš mentor u organizaciji održivih događanja,

Klara potpis

Izdvojeno