Eventor osvojio 4. mjesto na natjecanju u Italiji za najinovativnije ideje u kulturnom turizmu

Novosti

8 minuta čitanja

Osnivačica Eventora, dr.sc. Klara Trošt Lesić sudjelovala je 28. ožujka 2019. godine na ATLAS Mash up događanju na Campus Treviso – Università Ca’ Foscari Venezia u Italiji i prezentirala ideju razvoja Virtualnog Event Mentora (VEM) na međunarodnom natjecanju inovativnih ideja u kulturnom turizmu. Nakon cjelodnevnog rada i evaluacije pristiglih prijava, ideja startuperice iz Istre osvojila je 4. mjesto!

Međunarodno natjecanje ATLAS Mash up

Prema riječima dr.sc. Klare Trošt Lesić na ideju razvoja virtualnog mentora u organizaciji održivih manifestacija došla je zbog želje za pružanjem podrške što većem broju organizatora, bez obzira gdje oni radili, i to uglavnom početnicima koji žele organizirati održive manifestacije ali ne znaju odakle krenuti i koje korake slijediti. Virtual Event Mentor rezultat je razumijevanja sustava organizacije manifestacija i izazova s kojima se susreću organizatori na terenu.

Na međunarodno natjecanje ATLAS Mash up bilo je prijavljeno ukupno 25 ideja iz područja turizma doživljaja, digitalnog turizma, komunikacije i marketinga te dostupnog turizma. Tijekom Mash up događanja inicijatori ideja, od kojih su neki ideje prezentirali samostalno a neki u grupama, prošli su proces evaluacije i dodatnog unaprijeđenija ideja u radu s mentorima, facilitatorima i ostalih članova radnih tematskih skupina.


Pobjednici međunarodnog natjecanja su:

  1. Customer oriented, authentic and low cost property management, Italy
  2. Cook your movie: Cine-sensory experiences nad movie itineraries all over Apulia and Italy, Italy
  3. MamaRent – baby gear rental in Venice, Brenta Riviera and Padua, Italy
  4. Development of the Virtual Event Mentor (VEM) application, Croatia

Vrijedno iskustvo timskog rada na dodatnom razvoju ideje iz perspektive mentora, facilitatora i ostalih članova radne skupine iz Italije i vjetar u leđa za nastavak rada svim prijavljenim poduzetnicima i inovatorima.

cafoscari


ATLAS Mash up događanje organizirano je od strane Unioncamere del Veneto u suradnji sa CISET Centro Internazionale di Studi sull’Economia Turistica dell’Università Ca’ Foscari di Venezia, u sklopu europskog Interreg projekta ATLAS Adriatic Cultural Tourism Laboratories, 2014-2020 Interreg V-A Italija – Hrvatska CBC Programme.

Više informacija o održanom događanju saznajte na stranici: Università Ca’ Foscari di VeneziaVaš mentor u organizaciji održivih događanja,

Klara potpis

Izdvojeno